Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

Om oss

Hege Tornes norsklærer og Bente Hoemsnes kokk og kantineansvarlig
Kantinen holder til på Johannes Læringssenter i østre bydel i Stavanger. I tillegg til vanlig kantinedrift, utgjør kantinen en læringsarena for matlaging og norsk språk for innvandrere. De fleste deltagerne hos oss kommer fra Nav gjennom det som kalles Kvalifiseringsprogram. Bakgrunnen for prosjektet er at språklæringen er direkte relatert til praktisk arbeid. Når deltagerne når et visst nivå i norsk - og arbeidskunnskaper, starter de i praksis ute i andre bedrifter. Praksisen starter gjerne med en dag i uken, og øker etterhvert etter mestringsnivå. Målet er full jobb etterhvert.

Deltagerne har, ved siden av praktisk arbeid og norskopplæring, kurs i data og mat og helse.

Alle skal få bidra med sine kunster innen matlaging. Hver uke utnevnes ny kjøkkensjef. Det innebærer planlegging og bestilling av råvarer, delegering av arbeid og utføre kvalitetskontroll. I etterkant prøver vi sammen å skrive ned oppskrift på maten som er laget. I løpet av noen år har det blitt en del spennende oppskrifter i samlingen, og slik ble denne ideen om en blogg til...

Bloggen er en del av et prosjekt der språklæring og mat står sentralt. Erfaringen med å skrive ned oppskriftene har ofte vært en kronglete vei å gå; når du tror du har fanget smaken i mål og vekt, har den en tendens til å endre på seg.

Vi ønsker derfor at bloggen skal inspirere andre til å prøve ut oppskriftene, gi kommentar og forslag til forbedring. 


God appetitt!