Burritos
Denne retten er det
Adriana fra Mexico som har laget hos oss. Vi var så glade når vi hørte at en
dame fra Mexico skulle begynne hos oss. Det ville bety ny spennende mat, og
ikke minst meksikansk mat. Alle elsker meksikansk mat. Det viste det seg at de
gjorde også på Johannes. Adriana hadde ikke vært lenge i kantinen før hun laget
denne retten i kantina. Alt ble utsolgt i løpet av kort tid. Vi som jobber i
kantina fikk ikke engang smake. Men nå har vi mulighet til å lage den selv.
Ingredienser(4-5
pers.)
Fyllet
Kyllingbryst 750 g
Paprika 1 stk. gjerne forskjellige farger hvis du lager
større mengder
Løk 1
Salt
Pepper
Hot Salsa:
Koriander 2-3 stilker med blader
10 chili
4-5 tomater
Tilbereding fyllet:
1. Skjær
kyllingbrystene i strimler, og stek dem i olje.
2. Skjær
paprika og løk i strimler, og stek det i noen minutter sammen med kyllingen.
3. Tilsett
salt og pepper.
4. Legg
fyllet i midten av lefsen og pakk lefsen rundt fyllet, eller rull lefsen rundt.
5. Strø
ost på lefsen og gratiner dem i ovnen på 180 grader i 5-10 min.
Bruk tortillalefser eller lag lefser selv. Oppskriften på
deig til lefsene er den samme som vi bruker til baguetter. Lag små boller som
du kjevler tynne, før de stekes på en tørr takke, eller i en panne. Lefsene
trenger bare noen minutter på hver side.
Fremgangsmåte salsa:
1. Del
chiliene i 2 og legg dem i en middels varm panne.
2. Vend
dem så de ikke blir svidde. Chiliene er ferdig når de er blitt tørre og
knasende.
3. Gjør
det samme med tomatene. Vend på dem så de ikke blir for svarte.
4. Når
tomatene begynner å bli myke eller du kan trekke skinnet av tomaten er de
ferdig.
5. Ta
av skinnet på tomatene.
6. Ha
alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør det til det er en jevn masse.
Tilsett havsalt(Maldonsalt). Smak til med salt og pepper.
7. Server
sammen med rømme, guacemole, salat og ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar