Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 22. september 2015

Tomat og Squashsuppe


Elisabeth fant denne suppa på nettet. Det ble vårt første forsøk på å selge suppe i kantinen. Den var veldig populær sammen med vårt hjemmelagede urtebrød. Kos deg med denne en kald høstkveld
  • 2 gulrøtter, skrellt og skivet
  • 500g squash, grovhakket
  • 1 stor løk grovhakket
  • 5 hvitløksfedd, grovhakket
  • 1 ss frisk timian
  • en god klype chiliflak
  • en buljongterning
  • 1liter vann
  • 2 bokser tomater a 400g
  • evt tomater (grovahkket)
  • matfløte (kan sløyfes)
Stek gulrøtter, squash og løk i litt olivenolje, ca. 10 minutter, til myke. Tilsett hvitløk, timian og chili og stek noen minutter til. Det skal nå dufte vidunderlig fra gryta di.
Rør inn vann, tomater på boks og evt friske tomater (om du skulle ha noen overmodne eller påbegynte som du ønsker å finne en bruk for) og buljongterningen.
La suppen koke en halvtimes tid eller til alle grønnsakene er myke. Kjør suppen glatt med hjelp av en stavmikser eller hell det over i en blender og kjør det glatt.
Ønker du en virkelig fløyeslmyk suppe kan du sile suppen gjennom en finmasket sil.

Rund gjerne av suppen med litt matfløte og smak til med salt og pepper. Server suppen varm med godt brød til.

Kilde: http://www.matpaabordet.no/2015/03/16/enkel-tomat-og-squashsuppe/ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar