Elisabeth fant denne suppa på nettet. Det ble vårt første forsøk på å selge suppe i kantinen. Den var veldig populær sammen med vårt hjemmelagede urtebrød. Kos deg med denne en kald høstkveld
- 2
gulrøtter, skrellt og skivet
- 500g
squash, grovhakket
- 1 stor
løk grovhakket
- 5
hvitløksfedd, grovhakket
- 1 ss
frisk timian
- en god
klype chiliflak
- en
buljongterning
- 1liter
vann
- 2
bokser tomater a 400g
- evt
tomater (grovahkket)
- matfløte
(kan sløyfes)
Stek gulrøtter, squash og løk i litt olivenolje,
ca. 10 minutter, til myke. Tilsett hvitløk, timian og chili og stek noen
minutter til. Det skal nå dufte vidunderlig fra gryta di.
Rør inn vann, tomater på boks og evt friske tomater
(om du skulle ha noen overmodne eller påbegynte som du ønsker å finne en bruk
for) og buljongterningen.
La suppen koke en halvtimes tid eller til alle
grønnsakene er myke. Kjør suppen glatt med hjelp av en stavmikser eller hell
det over i en blender og kjør det glatt.
Ønker du en virkelig fløyeslmyk suppe kan du sile
suppen gjennom en finmasket sil.
Rund gjerne av suppen med litt matfløte og smak
til med salt og pepper. Server suppen varm med godt brød til.
Kilde: http://www.matpaabordet.no/2015/03/16/enkel-tomat-og-squashsuppe/
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar