Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 16. september 2014

Heimelaga Burritos


Burritos
Denne retten er det Adriana fra Mexico som har laget hos oss. Vi var så glade når vi hørte at en dame fra Mexico skulle begynne hos oss. Det ville bety ny spennende mat, og ikke minst meksikansk mat. Alle elsker meksikansk mat. Det viste det seg at de gjorde også på Johannes. Adriana hadde ikke vært lenge i kantinen før hun laget denne retten i kantina. Alt ble utsolgt i løpet av kort tid. Vi som jobber i kantina fikk ikke engang smake. Men nå har vi mulighet til å lage den selv.

Ingredienser(4-5 pers.)
Fyllet
Kyllingbryst 750 g
Paprika 1 stk. gjerne forskjellige farger hvis du lager større mengder
Løk 1
Salt
Pepper

Hot Salsa:
Koriander 2-3 stilker med blader
10 chili
4-5 tomater

Tilbereding fyllet:
1.       Skjær kyllingbrystene i strimler, og stek dem i olje.
2.       Skjær paprika og løk i strimler, og stek det i noen minutter sammen med kyllingen.
3.       Tilsett salt og pepper.
4.       Legg fyllet i midten av lefsen og pakk lefsen rundt fyllet, eller rull lefsen rundt.
5.       Strø ost på lefsen og gratiner dem i ovnen på 180 grader i 5-10 min.

Bruk tortillalefser eller lag lefser selv. Oppskriften på deig til lefsene er den samme som vi bruker til baguetter. Lag små boller som du kjevler tynne, før de stekes på en tørr takke, eller i en panne. Lefsene trenger bare noen minutter på hver side.
Fremgangsmåte salsa:
1.       Del chiliene i 2 og legg dem i en middels varm panne.
2.       Vend dem så de ikke blir svidde. Chiliene er ferdig når de er blitt tørre og knasende.
3.       Gjør det samme med tomatene. Vend på dem så de ikke blir for svarte.
4.       Når tomatene begynner å bli myke eller du kan trekke skinnet av tomaten er de ferdig.
5.       Ta av skinnet på tomatene.
6.       Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør det til det er en jevn masse. Tilsett havsalt(Maldonsalt). Smak til med salt og pepper.
7.       Server sammen med rømme, guacemole, salat og ris.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar