Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

torsdag 16. oktober 2014

Børek

Hver dag lager vi Børek. Det har blitt fast inventar i vår meny, og det er populær lunsjmat på huset.
Børek kommer opprinnelig fra Tyrkia, men finnes i mange varianter, og en kan selv endre på fyllet.
Lag gjerne større mengder for å fryse ned.
Ingredienser deig:
1 kg hvetemel
1 ts. salt
1 ss sukker
1 dl olje
1 pk. tørrgjær
6,5 dl vann

Fremgangsmåte:
1.       Bland alt det tørre.
2.       Tilsett temperert væske og elt til deigen til den får en fin og smidig konsistens, og den slipper bollen.
3.        La den heve i ½- 1 time.
Ingredienser fyllet:
6 egg
1 paprika
½ chili
1 hvitløk
300-400 g fetaost naturell
600 g revet ost
1 bunt bladpersille
2 ts sort pepper

Fremgangmåte:
1.       Hakk paprika i små biter.
2.       Finhakk bladpersille , chili og hvitløk.
3.       Pisk eggene i en bolle og ha de andre ingrediensene oppi. Bland godt sammen. 
4.       Del deigen i små boller. Kjevle bollene til små firkanter.
5.       Legg litt fyll i midten og brett deigen som en kant rundt fyllet.
6.       Pensle med egg og dryss sesamfrø over.
7.       Stekes i ovn på 170 grader i 13 min.

2 kommentarer:

  1. Ja, som det står ganske like nedenfor bildet: "Lag gjerne større mengder for å fryse ned." 😊

    SvarSlett