Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

torsdag 10. november 2011

Falafel

Endelig kommer oppskrift på Falafel. Denne populære vegetarretten fra Midt-østen.

Ingredienser
400 g Kikerter
1/2 selleristang
1/2 purre
rød og grønn chili
1/2 rød paprika
1 bunt persille
1 neve sesamfrø
pepper
salt
2 ts kummin
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte:
  • Legg kikertene i bløt natten over
  • Mos ertene sammen med selleristang, purre, chili, og paprika og persille i en kjøttkvern eller kjøkkenmaskin.
  • Ha i pepper, salat og cummin og sesamfrø
  • Form kakene små og litt flate, og stek dem i olje.




Harissamajones
2 stk røde paprika
2 stk røde chili
2 fedd hvitløk
0,5 pose(r) majones
1 ss koriander, frisk
1 ts kummin
Salt og pepper
Sitronsaft

Fremgangsmåte:
  • Del paprika og chili i to og ta ut frøene.
  • Ha dem over i en kjele og fyll på vann slik at det så vidt dekker. Kok opp og la koke i ca 15 minutter. Sil vannet fra og avkjøl. Fjern skinnet av paprikaen og chilien. Ha paprika, chili og hvitløk i en foodprocessor og kjør til massen er jevn.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og kjør til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.

Server falafel i varme pitabrød med harissamajones og frisk salat. Du kan bruke forskjellige sauser til som Tzatziki eller en god rømme dressing.


Tips: En kjøttkvern til å mose med fungerer bra. Her moste de massen i to omganger for å få den ekstra fin. Du kan også bruke en kjkøkkenmaskin, men pass på det ikke blir for grøtete.
Du må bruke mye olje til steking av kakene, så det er best med en høy stekepanne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar