Endelig kommer oppskrift på Falafel. Denne populære vegetarretten fra Midt-østen.
Fremgangsmåte:
Harissamajones
Fremgangsmåte:
Server falafel i varme pitabrød med harissamajones og frisk salat. Du kan bruke forskjellige sauser til som Tzatziki eller en god rømme dressing.
Tips: En kjøttkvern til å mose med fungerer bra. Her moste de massen i to omganger for å få den ekstra fin. Du kan også bruke en kjkøkkenmaskin, men pass på det ikke blir for grøtete.
Du må bruke mye olje til steking av kakene, så det er best med en høy stekepanne.
Ingredienser
400 g Kikerter
1/2 selleristang
1/2 purre
rød og grønn chili
1/2 rød paprika
1 bunt persille
1 neve sesamfrø
pepper
salt
2 ts kummin
1 ts bakepulver
- Legg kikertene i bløt natten over
- Mos ertene sammen med selleristang, purre, chili, og paprika og persille i en kjøttkvern eller kjøkkenmaskin.
- Ha i pepper, salat og cummin og sesamfrø
- Form kakene små og litt flate, og stek dem i olje.
Harissamajones
2 stk røde paprika
2 stk røde chili
2 fedd hvitløk
0,5 pose(r) majones
1 ss koriander, frisk
1 ts kummin
Salt og pepper
Sitronsaft
Fremgangsmåte:
- Del paprika og chili i to og ta ut frøene.
- Ha dem over i en kjele og fyll på vann slik at det så vidt dekker. Kok opp og la koke i ca 15 minutter. Sil vannet fra og avkjøl. Fjern skinnet av paprikaen og chilien. Ha paprika, chili og hvitløk i en foodprocessor og kjør til massen er jevn.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og kjør til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.
Du må bruke mye olje til steking av kakene, så det er best med en høy stekepanne.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar