Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

torsdag 10. november 2011

Blåbærmuffins


Oppskriften er fra den kjente restauranten Ottolenghi i Notting Hill i London. 
Ta en titt på nettsiden deres og bli inspirert http://www.ottolenghi.co.uk/ 
Egentlig er jeg lei av muffins, antagelig har det blitt for mange barneselskap opp gjennom årene, men dissse blåbærmuffinsene er de beste jeg har smakt hitttil. Blåbær sammen med sitron og et hint av epler er utsøkt. Topping av smuldredeig, gjør at kaken får en sprø overflate. Muffins er enkle å lage, bare du husker å blande bær og væske med det tørre forsiktig. Resultatet blir best hvis deigen forblir litt grov og klumpete.

Ingredienser 24 stk
540 g hvetemel
5 ts bakepulver
½ ts salt
2 egg
340 g sukker
140 g usaltet smeltet smør
3,8 dl melk
raspet skall fra 1 sitron
1 eple i småbiter
200 g friske blåbær
smuldredeig til topping (se oppskrift nedenunder)

Smuldredeig:
300 g mel
100 g sukker
200 g kaldt, usaltet smør i små terninger.
Bland alt sammen I en bolle. Bruk hendene til å smuldre inn smøret. Det skal ikke være noen klumper.

Fremgangsmåte muffinsdeig:
  • Bland sammen mel, bakepulver og salt.
  • Visp sammen egg, sucker og smeltet smør. Smøret må ikke være for varmt.
  • Pisk inn melk, sitronskall. Vend forsiktig inn bær og frukt .
  • Tilsett melblandingen. Rør forsiktig. Blandingen skal være litt klumpete.
  • Ta deigen i muffinsformene. Legg over litt smuldredeig til topping, og pynt med litt blåbær.
  • Stek dem på 170C for 30.35 min.
Tips: Smuldredeigen kan stå i kjøleskapet mange dager, og i frysen i mange i årevis.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar