Gode oppskrifter på kjøttboller får vi aldri nok av, og denne er vel verdt å dele med andre. Varier med tilbehør, men en rød pesto saus og pasta salat er fantastisk godt til. Jeg liker ikke den skarpe smaken i grønn pesto, og den røde pestoen som er laget av tørkede tomater mangler smaken av basilikum. Så hvorfor ikke ta det beste fra dem begge; rød pesto med både tomater og basilikum.
Kjøttboller
Ingredienser
2 kg kjøttdeig
4 egg
3 ss potetmel
3 chili
2 hvitløk
olje
pepper
salt
1 ss timian
Fremgangsmåte:
- Knus chili, hvitløk,pepper,salt og timian i en morter. Spe ut med olje.
- Bland alt med kjøttdeig og egg og potetmel.
- Spe ut med resten av oljen til du får en fin og glatt masse.
- Rull små kjttboller og stek dem i olje. Skal du steke mange, kan du steke dem i langpanne.
Rød pesto med tørkede tomater og basilikum
Ingredienser:
150 g soltørkede tomater i olje
50 g parmesan
50 g pinjekjerner
2 båt hvitløk
½ potte frisk basilikum
1 ½ dl olivenolje
Slik gjør du:
- Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne.
- Sil oljen fra tomatene. Ta vare på oljen.
- Kjør pinjekjernene og hvitløken I en foodprossesor til det blir som grovt mel.
- Kjør tomatene og basilikumen sammen med pinjekjernene,
- Spe på med oljen fra tomatene og olivenolje til ønsket tykkelse
- Smak til med salt og pepper.
- Ha i parmesan hvis ønskelig.
Tips! Server med en god pastasalat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar