Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

fredag 28. oktober 2011

Kjøttboller med timian og rød pesto

Gode oppskrifter på kjøttboller får vi aldri nok av, og denne er vel verdt å dele med andre. Varier med tilbehør, men en rød pesto saus og pasta salat er fantastisk godt til. Jeg liker ikke den skarpe smaken i grønn pesto, og den røde pestoen som er laget av tørkede tomater mangler smaken av basilikum. Så hvorfor ikke ta det beste fra dem begge; rød pesto med både tomater og basilikum.
Kjøttboller

Ingredienser
2 kg kjøttdeig
4 egg
3 ss potetmel
3 chili
2 hvitløk
olje
pepper
salt
1 ss timian

Fremgangsmåte:
  • Knus chili, hvitløk,pepper,salt og timian i en morter. Spe ut med olje.
  • Bland alt med kjøttdeig og egg og potetmel.
  • Spe ut med resten av oljen til du får en fin og glatt masse.
  • Rull små kjttboller og stek dem i olje. Skal du steke mange, kan du steke dem i langpanne.

Rød pesto med tørkede tomater og basilikum

Ingredienser:
150 g soltørkede tomater i olje 

50 g parmesan 

50 g pinjekjerner 

2 båt hvitløk 

½ potte frisk basilikum 

1 ½ dl olivenolje

Slik gjør du:

  • Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne.
  • Sil oljen fra tomatene. Ta vare på oljen.
  • Kjør pinjekjernene og hvitløken I en foodprossesor til det blir som grovt mel.
  • Kjør tomatene og basilikumen sammen med pinjekjernene,
  • Spe på med oljen fra tomatene og olivenolje til ønsket tykkelse
  • Smak til med salt og pepper.
  • Ha i parmesan hvis ønskelig.
Hvis du bruker tørkede tomater uten olje, legg dem i vann i noen timer før bruk. la de tørke godt på tørkehåndkle.

Tips!  Server med en god pastasalat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar