Ingredienser:
6 PERSONER
1 1/2 ts rød karripasta
500 g hvit fiskefilet, uten skinn
2 ss potetmel
2 ts fiskesaus
1 kyllingbuljong
1 egg
50 g brekkbønner
2 kaffirlimeblad
1 frisk, rød chili, uten frø og finhakket
Tips: en liten bunt frisk koriander er godt å ha i.
Til dipsausen:
100 g sukker
1 1/2 dl hvitvinseddik
1/4 dl vann
1 ss fiskesaus
1 gulerot, i tynne strimler
5 cm agurk, uten skall og frø, i tynne staver
finhakket koriander
1 rød chili, hakket
1 rød sjalottløk, finhakket
1 ss hakkede, ristede peanøtter uten skall
Fremgangsmåte:
- Mal og rens fisken.
- Ta den gjerne i en kjøkkenmaskin, og kjør den sammen med egg og karripasta.
- Bland i potetmel, fiskesaus og buljong
- Hakk kaffirblader og brekkbønner
- Avkjøl blandningen i kjøleskapet en stund
- Varm olje og form små boller av fiskemassen og stek dem.
- Lag dipsausen: Kok opp sukker, eddik, vann og fiskesaus.
- La det koke til sukkeret er oppløst. Sett den til avkjøling.
- Rist peanøttene på en tørr stekepanne, og finhakk dem etterpå.
- Bland alt sammen med sausen.
Steketips til fiskebollene: Ha mye olje i en panne med høy kant og la dem flyte i oljen. Pass på at de ikke setter seg i bunn. bruk en hullsleiv til å holde dem oppe. Legg dem på en rist eller tørkepapir for å dryppe av seg.
Server fiskekakene med varm eller kald dippsaus yntet med chilistrimler. Godt med ris til.
Tips: Fisken kan byttes med kyllingkjøttdeig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar