4 PORSJONER
Tilberedelse kjøttgryte:
Tilberedelse kikerter og ris:
Tips: dryss med koriander over
1 kg lammekjøtt
2 små løk
4 store tomater
1 fedd hvitløk
1 ss raspet ingefærrot
2 ts salt
1/2 ts chilipulver
1 ts karri
1 ts garam masala
Ris
2 kopper ris
3 kopper vann
1-2 ts salt
2 ts garam masala
1/2 løk
kikerter
- Vask og skjær kjøttet i små biter. Du kan koke bein og fett med løk i 30 min for kraft, eller koke det direkte sammen med resten av kjøttet.
- Finhakk og stek løken gyllenbrun med ingefær og hvitløk.
- Tilsett finhakkete tomater.La det surre i 10-15 min. Best hvis du skolder tomatene først. Lag et kryss med en skarp kniv i skallet før du legger dem ca15 sek i kokende vann. Skyll dem raskt i kaldt vann. Da er skallet lett å få av.
- Tilsett kjøtt og krydder og la det koke til det er mørt.
- Tilsett passe mengde til vann eller kraft. det må være mye saus, for den er god.
- Legg kikertene i vann natten over.
- Vask og legg risen i kaldt vann 15 min.
- Stek løken brun i olje.
- Ta oppi kikertene og ris og alt krydder. La det koke opp, og skru deretter ned varmen, slik at risen bare damper den siste tiden.
Hei! Du må prøve deg frem med saltet. ! 1 ts kan være nok i kjøttet!!
SvarSlett