Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

torsdag 24. november 2011

Lammegryte fra Pakistan og ris med kikerter

Ingredienser
4 PORSJONER
1 kg lammekjøtt
2 små løk
4 store tomater
1 fedd hvitløk
1 ss raspet ingefærrot
2 ts salt
1/2 ts chilipulver
1 ts karri
1 ts garam masala
Ris
2 kopper ris
3 kopper vann
1-2 ts salt
2 ts garam masala
1/2 løk
kikerter

Tilberedelse kjøttgryte:
  • Vask og skjær kjøttet i små biter. Du kan koke bein og fett med løk i 30 min for kraft, eller koke det direkte sammen med resten av kjøttet.
  • Finhakk og stek løken gyllenbrun med ingefær og hvitløk.
  • Tilsett finhakkete tomater.La det surre i 10-15 min. Best hvis du skolder tomatene først. Lag et kryss med en skarp kniv i skallet før du  legger dem ca15 sek i kokende vann. Skyll dem raskt i kaldt vann. Da er skallet lett å få av.
  • Tilsett kjøtt og krydder og la det koke til det er mørt.
  • Tilsett passe mengde til vann eller kraft. det må være mye saus, for den er god. 

Tilberedelse kikerter og ris:
  • Legg kikertene i vann natten over.
  • Vask og legg risen i kaldt vann 15 min.
  • Stek løken brun i olje.
  • Ta oppi kikertene og ris og alt krydder. La det koke opp, og skru deretter ned varmen, slik at risen bare damper den siste tiden.

Tips:   dryss med koriander over


1 kommentar:

  1. Hei! Du må prøve deg frem med saltet. ! 1 ts kan være nok i kjøttet!!

    SvarSlett