Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

fredag 9. desember 2011

Marsipan -og nougatkonfekt

30 stk

50 g mandler
600 g marsipan
400 g nougat
50 g pistasiekjerner

  • Hakk mandlene og arbeid dem inn i marsipanen. Del marsipanblandingen i 5 like store emner.
  • Kjevle ut til tynne leiver. Ha litt melis på bakebordet hvis marsipanen setter seg fast.
  • Smelt nougaten i vannbad.
  • Legg en marsipanleiv i en form og smør litt nougat over. Legg deretter en ny marsipanleiv over, smør på nougat. Gjenta prosessen og avslutt med et lag nougat. Dryss over pistasiekjernene. Sett formen i kjøleskapet. Skjær kaken opp i små firkanter og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar