Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

fredag 9. desember 2011

Mors serinakaker


Ingredienser
375 g smør 
250 g sukker
1 egg
500 g hvetemel
1/2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
egg til pensling
hakkede mandler

Fremgangsmåte:
  • Bland alt det tørre
  • Rør i egget og elt det kalde smøret deri.
  • Legg kulene på plate dekket med bakepapir. Trykk dem flate med gaffel, eller lag en fin grop med tommelen.
  • Dypp gaffelen i mel av og til så den ikke henger fast i deigen.
  • Pensle med sammenvispet egg og dryss på hakkede mandler og perlesukker
  • Stek serinakakene lyst gyllenbrune midt i ovnen ved 180 C.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar