Det er kun standhaftige lavkarbofolk som klarer å motstå denne fristelsen. Disse marengsene ble et syn for øye og en nytelse for ganen. Oppskriften har jeg funnet i kokeboken til den berømte restauranten Ottolenghi i London. De bruker den sveitsiske marengsmetoden som smelter brunt sukker i eggehvitene før de piskes. Massen blir da særs blank og glatt. Kanelen sammen med brunt sukker frembringer den delikate brunfargen.
Fremgangsmåte:
Smelt sukkeret sammen med eggehvitene over vannbad til ca 40C.
Visp blandingen kraftig til den er nedkjølt. Den er ferdig når den er glatt og blank. Du skal kunne ta en skje med massen, snu den på hodet uten at den mister formen.
Strø og vend inn kanel. Du kan legge dem på et bakepapir ved å bruke to spiseskjeer, eller som vi gjorde, fylle en kakepyntpose med bred tut og sprute massen på platen.
Ha godt mellomrom, for de kan doble seg i varmen.
Strø over hassselnøtter. Stekes i 1,5 - 2 timer i 110C. Sjekk om de er ferdige under. De skal være harde under og myke inni.
Ingredienser:
7 eggehviter
260 g sukker
140 g brunt sukker
1/2 ts kanel
30 g grovhakkede hasselnøtter
Smelt sukkeret sammen med eggehvitene over vannbad til ca 40C.
Visp blandingen kraftig til den er nedkjølt. Den er ferdig når den er glatt og blank. Du skal kunne ta en skje med massen, snu den på hodet uten at den mister formen.
Strø og vend inn kanel. Du kan legge dem på et bakepapir ved å bruke to spiseskjeer, eller som vi gjorde, fylle en kakepyntpose med bred tut og sprute massen på platen.
Ha godt mellomrom, for de kan doble seg i varmen.
Strø over hassselnøtter. Stekes i 1,5 - 2 timer i 110C. Sjekk om de er ferdige under. De skal være harde under og myke inni.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar