Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

fredag 9. desember 2011

Pikekyss med rosevann og pistasienøtter

Ingredienser
12 store stk
600 g sukker
10 eggehviter
2 ss rosevann
60 g finhakkede pistasienøtter

Fremgangsmåte:

Forvarm ovenen til 200c. Spre sukkeret utover på bakepapir i form. Det er ferdig når sukkeret begynner å smelte i kantene. 

Start å vispe eggene når sukkeret er nesten klart. Strø sukkeret oppi massen når eggene begynner å bli hvite og luftige. 

Hell over rosevannet mens du visper. la den vispe i ca 10 min. Den er ferdig når du kan ta en marengsen holder formen når du tar en skje med den og snur den på hodet. den skal få en silkeaktig konsistens. 

Smak på marengsen om det er nok rosevann. Tilsett mer hvis du liker en mer utpreget smak. 

Skru ned ovnen til 110C. Spre hakkede pistasienøtter over en plate. For å forme marengsen, ta en spiseskje med marengs og rull deretter marengsen i nøttene med den andre skjeen. Plasser dem på en bakepapirkledd plate.
Stek dem i ovnen på 110c i 1-2 timer avhengig av størrelse og ovn. Snu dem for å sjekke om de er ferdige; de skal være harde under, men litt myke i midten.



Tips: 

Rosevann er et destillat som blir fremstilt av kronbladene fra roser. Disse inneholder et aromatisk stoff.Rosevann eller sirup er en viktig smaktilsetter i desserter og kaker i Midt-Østen . 
Rosevann finner du i innvandrerbutikker.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar