12 store stk
600 g sukker
10 eggehviter
2 ss rosevann
60 g finhakkede pistasienøtter
Forvarm ovenen til 200c. Spre sukkeret utover på bakepapir i form. Det er ferdig når sukkeret begynner å smelte i kantene.
Start å vispe eggene når sukkeret er nesten klart. Strø sukkeret oppi massen når eggene begynner å bli hvite og luftige.
Hell over rosevannet mens du visper. la den vispe i ca 10 min. Den er ferdig når du kan ta en marengsen holder formen når du tar en skje med den og snur den på hodet. den skal få en silkeaktig konsistens.
Smak på marengsen om det er nok rosevann. Tilsett mer hvis du liker en mer utpreget smak.
Skru ned ovnen til 110C. Spre hakkede pistasienøtter over en plate. For å forme marengsen, ta en spiseskje med marengs og rull deretter marengsen i nøttene med den andre skjeen. Plasser dem på en bakepapirkledd plate.
Stek dem i ovnen på 110c i 1-2 timer avhengig av størrelse og ovn. Snu dem for å sjekke om de er ferdige; de skal være harde under, men litt myke i midten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar