Denne likøren har min søster i Arendal alltid hatt med seg hjem til Jul. Jeg vet ikke om så mange andre plasser du kan finne disse bærene, og for å bevare en familiehemmelighet, skal jeg ikke røpe hvor du finner dem, annet enn at de vokser langs deler av Sørlandskysten. De siste årene har jeg selv laget den til Jul, dels på grunn av den fantastiske rødfargen og selvfølgelig pga smaken. Smaker best hvis du lager den på 60% rent brennevin, men 40% går også bra.
Til ca 1 liter ferdig likør trenger du:
75 cl ukrydret brennevin
1 kg slåpetornbær
350 g sukker
Fremgangsmåte:
Skyll bærene og legg dem i en skål. Stikk litt i dem med en gaffel slik at skallet blir gjennomhullet.
Bland bær, sukker og sprit på et glass med tett lokk. La glasset stå i romtemperatur i 4 uker. Ryst det godt annenhver dag.
Sil av bærene og tapp likøren på flasker. Lagre den i et par uker, da forsvinner den litt rå spritsmaken. Server den godt avkjølt.
Til ca 1 liter ferdig likør trenger du:
75 cl ukrydret brennevin
1 kg slåpetornbær
350 g sukker
Fremgangsmåte:
Skyll bærene og legg dem i en skål. Stikk litt i dem med en gaffel slik at skallet blir gjennomhullet.
Bland bær, sukker og sprit på et glass med tett lokk. La glasset stå i romtemperatur i 4 uker. Ryst det godt annenhver dag.
Sil av bærene og tapp likøren på flasker. Lagre den i et par uker, da forsvinner den litt rå spritsmaken. Server den godt avkjølt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar