Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

onsdag 14. desember 2011

Julelikør av Slåbetornbær

Denne likøren har min søster i Arendal alltid hatt med seg hjem til Jul. Jeg vet ikke om så mange andre plasser du kan finne disse bærene, og for å bevare en familiehemmelighet, skal jeg ikke røpe hvor du finner dem, annet enn at de vokser langs deler av Sørlandskysten. De siste årene har jeg selv laget den til Jul, dels på grunn av den fantastiske rødfargen og selvfølgelig pga smaken. Smaker best hvis du lager den på 60% rent brennevin, men 40% går også bra.

Til ca 1 liter ferdig likør trenger du:  

75 cl ukrydret brennevin
1 kg slåpetornbær
350 g sukker

Fremgangsmåte:

Skyll bærene og legg dem i en skål. Stikk litt i dem med en gaffel slik at skallet blir gjennomhullet.
Bland bær, sukker og sprit på et glass med tett lokk. La glasset stå i romtemperatur i 4 uker. Ryst det godt annenhver dag.
Sil av bærene og tapp likøren på flasker. Lagre den i et par uker, da forsvinner den litt rå spritsmaken. Server den godt avkjølt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar