Bulgurpilaff er en enkel og god rett som passer godt il røykt fisk, kylling, spekemat og grillmat. Du kan også blande inn stekt kyllingkjøtt i strimler. Istedenfor bulgur kan du bruke couscous.
Fremgangsmåte:
Ingredienser
2-3 porsjoner
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 ss olje
1 squash
1 paprika
1 1/2 dl bulgurgryn, gjerne grove
3 dl vann
1 kyllingbuljongterning
1/2-1 boks (200-400g) røde bønner
1 ts timian
1 krm pepper
Fremgangsmåte:
- Skyll, rens og del opp grønnsakene. Hell laken av bønnene.
- Varm oljen i en høy panne eller vid grytye. Tilsett løk og hvitløk og surr løken til den er myk og blank.
- Bland i squash og paprika etter et par minutter og rør om.
- Tilsett bulgurhveten og bland den med grønnsakene.
- Tilsett vann og buljong, bønner og krydder. Kok opp.
- Legg på lokk, løft kjelen litt til side og la retten stå ved svak varme i 10-15 min. Rør forsiktig et par ganger. Vriker retten tørr, tilsett litt mer vann.
- Ta kjelen av varmen og la den stå i ca.5 min før du serverer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar