Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

onsdag 18. april 2012

Bulgurpilaff

Bulgurpilaff er en enkel og god rett som passer godt il røykt fisk, kylling, spekemat og grillmat. Du kan også blande inn stekt kyllingkjøtt i strimler. Istedenfor bulgur kan du bruke couscous.

Ingredienser
2-3 porsjoner

1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 ss olje
1 squash
1 paprika
1 1/2 dl bulgurgryn, gjerne grove
3 dl vann
1 kyllingbuljongterning
1/2-1 boks (200-400g) røde bønner
1 ts timian
1 krm pepper

Fremgangsmåte:
  • Skyll, rens og del opp grønnsakene. Hell laken av bønnene.
  • Varm oljen i en høy panne eller vid grytye. Tilsett løk og hvitløk og surr løken til den er myk og blank.
  • Bland i squash og paprika etter et par minutter og rør om.
  • Tilsett bulgurhveten og bland den med grønnsakene.
  • Tilsett vann og buljong, bønner og krydder. Kok opp.
  • Legg på lokk, løft kjelen litt til side og la retten stå ved svak varme i 10-15 min. Rør forsiktig et par ganger. Vriker retten tørr, tilsett litt mer vann.
  • Ta kjelen av varmen og la den stå i ca.5 min før du serverer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar