Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 17. april 2012

Fiskekebab


Ingredienser ca.40 stk


1 kg seifilet eller annen hvit fisk
1,4 kg poteter (Beate potet fungerer godt til mos)
1/4 bunt koriander
1 purreløk
1 1/2 grønn chili
1 egg
Shami Kebab masala (krydderblanding, se bilde nedenunder)

Fremgangsmåte:
  • Stek fisken i olje og tilsett chili, purre og krydderblanding
  • Kok poteten og mos dem.
  • Bland alt sammen og ha i salt og pepper
  • Formes og stekes i olje

Server gjerne med hamburgerbrød, hvitløksdressing og salat: agurk, tomat og rødløk

Tips! Kok potetene dagen før, slik at de er kalde når du moser dem.
Klem ut vannet av fisken før du steker den. Det kan være en idè å duppe bollene i egg og brødrasp før steking.
Bruk mye olje i pannen, og den må være veldig varm.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar