Falafel
Denne populære vegetarretten fra Midtøsten har også nådd Norge. Flere av våre ansatte i kantinen lager denne retten og den anbefales på det sterkeste. Lag gjerne brødet som brukes til retten selv. Se våre bakeoppskrifter, eller bruk pitabrød i stedet. Server sammen med en god dressing, salat, tomat, rødløk og agurk.
Falafel
Ingredienser(4-6pers.)
400 g Kikerter
1/2 selleristang
1/2 purre
rød og grønn chili
1/2 rød paprika
1 bunt persille
1 neve sesamfrø
pepper
salt
2 ts kummin
1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
- Legg kikertene i bløt natten over
- Mos ertene sammen med selleristang, purre, chili, paprika og persille i en kjøttkvern eller kjøkkenmaskin.
- Tilsett pepper, salt, cummin og sesamfrø
- Form kakene små og litt flate, og stek dem i olje til de er gylne.
Dressing
Til Falafel serveres den oppi brød, sammen med frisk salat og dressing. Harissamajones er en dressing som det er tradisjon for å bruke. Men bruk også gjerne hvitløksdressingen som står under dressinger. Den passer godt til Falafel
Harissamajones
2 stk røde paprika
2 stk røde chili
2 fedd hvitløk
0,5 pose(r) majones
1 ss koriander, frisk
1 ts kummin
Salt og pepper
Sitronsaft
Fremgangsmåte:
· Del paprika og chili i to og fjern frøene å innmaten.
· Ha dem over i en kjele og fyll på vann slik at det så vidt dekker. Kok opp og la koke i ca 15 minutter. Sil av vannet og avkjøl. Fjern skinnet av paprikaen og chilien. Ha paprika, chili og hvitløk i en foodprocessor og kjør massen til den er glatt og jevn.
· Tilsett de øvrige ingrediensene og kjør til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.
Tips: En kjøttkvern til å mose med fungerer bra. Her moste de massen i to omganger for å få den ekstra fin. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin, men pass på det ikke blir for grøtete.
Du må bruke mye olje til steking av kakene, så det er best med en høy stekepanne.
Du må bruke mye olje til steking av kakene, så det er best med en høy stekepanne.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar