Hver dag lager vi Børek. Det har blitt fast inventar i vår meny, og det er populær lunsjmat på huset.
Lag gjerne større mengder for å fryse ned.
Ingredienser deig:
1 kg hvetemel
1 ts. salt
1 ss sukker
1 dl olje
1 pk. tørrgjær
6,5 dl vann
Fremgangsmåte:
1. Bland alt det tørre.
2. Tilsett temperert væske og elt til deigen til den får en fin og smidig konsistens, og den slipper bollen.
3. La den heve i ½- 1 time.
Ingredienser fyllet:
6 egg
1 paprika
½ chili
1 hvitløk
300-400 g fetaost naturell
600 g revet ost
1 bunt bladpersille
2 ts sort pepper
Fremgangmåte:
1. Hakk paprika i små biter.
2. Finhakk bladpersille , chili og hvitløk.
3. Pisk eggene i en bolle og ha de andre ingrediensene oppi. Bland godt sammen.
4. Del deigen i små boller. Kjevle bollene til små firkanter.
5. Legg litt fyll i midten og brett deigen som en kant rundt fyllet.
6. Pensle med egg og dryss sesamfrø over.
7. Stekes i ovn på 170 grader i 13 min.
Kan ferdig børek fryses?
SvarSlettJa, som det står ganske like nedenfor bildet: "Lag gjerne større mengder for å fryse ned." 😊
SvarSlett