Pratha
Dette er et bakverk som ble til i kantinen. En av våre
ansatte likte å prøve ut nye ting, og med det ble pratha til. Dette søte
bakverket har sin fulle rett på navnet som på indisk betyr trend.
Ingredienser lys
deig: ca. 5-8 stk
1 kg hvetemel
1 ts. salt
1 ss sukker
1 dl olje
1 pk. tørrgjær
6,5 dl vann
Fremgangsmåte:
1.
Bland alt det tørre.
2.
Tilsett temperert væske og elt til deigen til
den får en fin og smidig konsistens, og den slipper bollen.
3.
La den
heve i ½- 1 time.
Ingredienser grov
deig:
750 g hvetemel
250 g sammalt grov
60 g sammalt fin
50 g plantemargarin(melange)
1 pk gjær
7,5 dl vann, halvparten melk temperert
½ dl olje
1 ss sukker
1 ss salt
Ingredienser
fyllet:
50 g meierimør pr pratha
Sukker
Kanel
Solsikkekjerner
Sesamfrø
Fremgangsmåte:
1.
Bland alt det tørre.
2.
Tilsett temperert væske og elt til deigen til
den får en fin og smidig konsistens, og den slipper bollen.
3.
La den
heve i ½- 1 time.
4.
Lag små boller av begge deigene.
5.
Kjevle bollene til runde litt tykke pannekaker.
6.
Ta 25 g meiersmør og gni rundt på den grove
deigen. Dryss sukker og kanel over. Legg så den lyse deigen oppå og legg det
samme fyllet oppå den..
7.
Rull så sammen til en pølse og rull den på
bordet med hendene for å få en tynn og lengre pølse.
8.
Rull pølsen så sammen.
9.
Kjevle den så ut til en tykk og stor pannekake.
10.
Pensle med egg og dryss solsikkekjerner og
sesamfrø over.
11.
Stek i ovn på 170 grader i 13 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar