I dag ble grytene overlatt til Nayana. Hun hadde frie tøyler
og gikk raskt i gang med å innhente og handle de ulike ingrediensene som
trengtes. Vi hadde ingen planer om å skrive ned oppskriften på denne retten,
men da vi smakte og såg resultatet måtte vi prøve å skrive oppskriften. Vi har
prøvd ut oppskriften i ettertid og den er nydelig. En herlig rett som passer
godt til hverdagsmat. Bruk gjerne kokosmelk i stedet for fløte, og ingefær for
enda mer orientalsk smak.
Ingredienser
4-6 pers.
400-600g torsk
3 gulrøtter
½ purreløk
1 stangselleri
1 vårløk
¼ sellerirot
2 hvitløk
1 L fløte evt. melk
1-2 ts. Thaibuljong eller fiskebuljong
1 ts. gurkemeie
2 ts. Karri
Tilbereding
1.
Skjær grønnsakene i små terninger.
2.
Fres grønnsakene i en gryte med litt olje.
3.
Tilsett fløte og krydder.
4.
Skjær fisken i terninger og ha den oppi gryta.
La det stå og trekke i 5 minutt.
5.
Smak til med salt og pepper.
6.
Hell i form og ta revet ost over.
7.
Gratiner i ovn til osten er gyllen på 180
grader.
Server sammen med ris og salat. I stedet for ris kan en også
bruke nudler. Kok nudler og sil av vannet. Tilsett nudlene etter at fisken har
trukket i 5 minutter og smak til. Du velger da selv om du vil gratinere retten
eller ikke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar