I kantinen har vi
en ide om at mest mulig skal være laget fra bunn av. Hel og halvfabrikate
produkter kan være gode, men hjemmelagede produkter er enda bedre og populære.
Hver morgen lager vi brød, baguetter og rundstykker som vi selger i kantinen.
Vi deler gjerne våre oppskrifter med dere.
Ingredienser lys
deig: ca. 5-8 stk
1 kg hvetemel
1 ts. salt
1 ss sukker
1 dl olje
1 pk. tørrgjær
6,5 dl vann
Fremgangsmåte:
1.
Bland alt det tørre.
2.
Tilsett temperert væske og elt til deigen til
den får en fin og smidig konsistens, og den slipper bollen.
3.
La den
heve i ½- 1 time.
Ingredienser grov
deig: 5-8 stk.
750 g hvetemel
250 g sammalt grov
60 g sammalt fin
50 g plantemargarin(melange)
1 pk gjær
7,5 dl vann, halvparten melk temperert
½ dl olje
1 ss sukker
1 ss salt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar