Sabosa
Deig
Ingredienser:
500-700 g hvetemel
½ ss salt
½ ss sukker
olje
1 pk tørrgjær
3-4 dl lunkent vann
1.
Bland alt det tørre sammen først i en
eltemaskin.
2.
Ta så litt olje og temperert vann oppi og bland til deigen
slipper bollen men fortsatt er litt seig.
3.
La så deigen heve i 1 time.
Fyll
Ingredienser
800g kjøttdeig
1-2 løk
1 hvitløk
1.
Kutt løk i små terninger og finhakk hvitløken.
2.
Stek løk og hvitløk i olje til løken blir
gyllen.
3.
Ha så oppi kjøttdeigen sammen med salt og
pepper, og stek til kjøttet er gjennomstekt.
4.
Tilsett salt og pepper og sett det til
avkjøling.
5.
Kjevle ut små tynne firkanter. Legg 1-2 spiseskjeer med fyll i midten og brett
deigen over.
6.
Brett så kanten sammen slik at fyllet ikke
kommer ut.
7.
Legg dem så på en smurt langpanne og stek i ovn
på 170 grader til de blir gylne.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar