Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

onsdag 22. april 2015

Sabosa eller Sambosa?

Sabosa
Deig
Ingredienser:
500-700 g hvetemel
½ ss salt
½  ss sukker
 olje
1 pk tørrgjær
3-4 dl lunkent vann
1.       Bland alt det tørre sammen først i en eltemaskin.
2.       Ta så litt olje og  temperert vann oppi og bland til deigen slipper bollen men fortsatt er litt seig.
3.       La så deigen heve i 1 time.

Fyll
Ingredienser
800g kjøttdeig
1-2  løk
1 hvitløk
1.       Kutt løk i små terninger og finhakk hvitløken.
2.       Stek løk og hvitløk i olje til løken blir gyllen.
3.       Ha så oppi kjøttdeigen sammen med salt og pepper, og stek til kjøttet er gjennomstekt.
4.       Tilsett salt og pepper og sett det til avkjøling.
5.       Kjevle ut små tynne firkanter. Legg  1-2 spiseskjeer med fyll i midten og brett deigen over.
6.       Brett så kanten sammen slik at fyllet ikke kommer ut.

7.       Legg dem så på en smurt langpanne og stek i ovn på 170 grader til de blir gylne.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar