Denne retten var det vanskelig å få til. Det var vanskelig å
få tak i alle ingrediensene, noe klarte vi ikke å få tak i heller. Det var også
problemer med å oversette fra tamil til norsk, men med bruk av bilder og
konkretisering av de ulike ingrediensene ble kjøkkensjef Kirishanti og assistenten Stian enig om hva som trengtes for å lage
retten. Nå er det jo sånn at mange av oss liker å bytte ut varer som er
vanskelige å få tak i med noen «norske» lignende varer. For så vidt går det an
også i denne retten, men det er noen vesentlige ting som en trenger for at
dette skal bli en suksess.
Denne retten er fra Sri Lanka men ligner mye på indisk mat.
Kraftig god smak som varmer godt i kulda. Anbefales på det sterkeste. Prøv
gjerne retten med den spesielle salaten som hører til og lag nanbrød. Nam namJ
Ingredienser til 8 pers.
1 kg ris
1 kg lammekjøtt(bog)
1/2 kg løk
1/4 pose karriblader(innvandrerbutikk)
1/2 ss. Hot karri pulver(skal ha rødfarge ikke gul)
1/2 ss. Buljong
1 bokser med kokosmelk
1/2 stk. hvitløk
Fremgangsmåte:
Skjør løken i strimler. Stek så i stor gryte med litt olje.
Del kjøttet i mindre stykker. Ha kjøttet oppi gryten sammen med hvitløk og
karribladene. La det koke i 30 min. Hell kokosmelken oppi sammen med hot karri
pulver. Rør sammen og la det stå å småkoke til kjøttet løsner fra bena. Smak
til med salt.
Salat
½- 1 kg kg gulrot
1-2 stk paprika grønn
1 chili
Rasp gulerøttene. Skjær paprikaen i tynne strimler. Finhakk
chilien. Bland alt sammen i en bolle. Tilsett sitronsaft og litt salt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar