En godt kjent rett for mange. Her kan en variere hva en ønsker å ha
oppi sammen med risen. Kylling, svin og annet kjøtt kan brukes sammen med andre
grønnsaker. Vi serverer med tomatpesto til. Se oppskrift. Det gir en ekstra
«piff» til retten.
Ingredienser (4 pers.)
Reker, frosne eller ferske
1 pk amerikansk grønnsakblanding
1 gul og 1 rød paprika
2 fedd hvitløk
litt ingefærrot
1/2 rød chili
salt og pepper
4 dl ris
2 egg
Fremgangsmåte
Kok risen. bruk helst Basmatiris da den er tørr og lett, og kan stekes etter koking.
Hakk hvitløk, ingefær og chili.
Kutt paprika i små biter.
Stek paprika i litt olje, deretter grønnsakblandingen.
Ta alt ut av pannen i en bolle eller form.
Stek rekene chili, ingefær og hvitløk. Bruk lite olje og kort steketid, ca.3 min.
Bland det sammen med grønnsakene.
Stek risen og bland i formen med resten.
Visp sammen egg og litt vann og stek det i olje på svak varme til egget klumper seg i små biter.
Ha det oppi blandingen og bland alt godt sammen.
Hakk koriander og dryss over.
Kok risen. bruk helst Basmatiris da den er tørr og lett, og kan stekes etter koking.
Hakk hvitløk, ingefær og chili.
Kutt paprika i små biter.
Stek paprika i litt olje, deretter grønnsakblandingen.
Ta alt ut av pannen i en bolle eller form.
Stek rekene chili, ingefær og hvitløk. Bruk lite olje og kort steketid, ca.3 min.
Bland det sammen med grønnsakene.
Stek risen og bland i formen med resten.
Visp sammen egg og litt vann og stek det i olje på svak varme til egget klumper seg i små biter.
Ha det oppi blandingen og bland alt godt sammen.
Hakk koriander og dryss over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar