Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 21. april 2015

Burmesisk Kylling Wok



Wok er noe alle liker. Khawm fra Burma avsluttet sitt arbeid i kantinen med å lage denne riktig gode woken til oss med kylling og grønnsaker.
Ingredienser:

4-5 PERSONER

4 kyllingfileter
1/2 hodekål
1-2 gulerøtter
1 blomkål
1 purreløk
1 pakke risnudler

Fremgangsmåte:
  1. Skjær kyllingfiletene i små terninger
  2. Krydre dem med salt, pepper og litt sukker 
  3. Stek terningene i olje.
  4. Skjær grønnsakene i passende biter.
  5. Stek grønnsakene sammen med kyllingen, blomkål først, så hodekål og til slutt gulrot.
  6. Tilsett soyasaus, østersaus og litt sukkerkulør.
  7. Bland i ferdigkokte risnudler. Se under hvordan du tilbereder dem.
Risnudler: Kok opp vann, og la nudlene ligge å trekke i 5 min. Det skal altså ikke koke. Sil fra vannet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar