Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

onsdag 5. september 2012

Libanesisk kyllinggryte med kikerter

Hei
Dette blir min første oppskrift her på bloggen. Det er jo ikke min oppskrift da, det er Suheir sin. En libanesisk rett som passer godt til kalde høstdager. Litt sterk og kraftig smak.
Oppskriften skal være nok til 5 sultne personer.

Ingredienser
1 kg kyllingkubber
1/2 - 1 løk
1/2 dl olje
Hel kardemomme 2-3 stk
Laurbærblad 1 stk
Nellik 2-3 stk
Kanel , hel 1 stk
8 -10 dl kikerter
200- 300 g tomatpure
1 ss hønsebuljong
Tilbereding
Kylling stekes med løk i terninger i olje. Tilsett så vann for å dekke kjøttet.
Tilsett resten av ingrediensene og la det koke i 1 time.
N.B:  Kikertene må stå et døgn i vann, før du koker dem i en halvtime med litt salt oppi vannet. Sil av vannet og ha dem oppi sammen med de andre ingrediensene. Evt. ha hermetiserte kikerter som er ferdig til bruk.

Serveres med bulgur ris og en salat. Oppskrift på Bulgur ris finner du under risretter.
Lykke til:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar