Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

onsdag 5. september 2012

Bulgur ris

Ingredienser:
Basmati ris
1 dl olje
1 ss margarin
Makarnasi( ligner på spagetti, men tynne korte strå)
Karri 1 ss.
1 ss. Salt
1 ts svart pepper
1 ts kardemomme
1 stang kanel
Tilbereding:
Legg risen i lunkent vann i en halv time. Sil så av vannet. Stek makarnasi i varm olje og smør. Når det er gyllent tilsett risen med noe varmt vann. Dekk risen med vann og tilsett krydder. Gi det et oppkok og skru ned på svak varme. La det trekke i 15-20 min med alu. Folie over seg og lokk. Rør av og til. Smak til med krydder.
N.B - Mengdene på ingrediensene er ca. Passer til 10 pers.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar