Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

mandag 22. april 2013

Kozi el Sham

Kozi el Sham – Mat fra Syria
Dette er en helt spesiell rett. For de av dere som kjenner til desserten» Is suprise», så er denne retten også en «suprise». Soha laget denne når hun var kjøkkensjef og det ble en vinner i kantinen. Alt ble utsolgt i løpet av kort tid. Server gjerne med rømmedressing og blandet salat slik vi gjorde.
 Ingredienser: ca. 10 stk
600-800g kjøttdeig
1 pk erter
1-2 pk. Baklava Yufkasi- filodeig
Basmatiris
Meierismør
Kardemomme
Kanel
Sort pepper
Salt

Fremgangsmåte:
1.       Stek kjøttdeigen.
2.       Tilsett 1 ts. av kardemomme, kanel, sort pepper og salt.
3.       La det stå på svak varme i noen minutter.
4.       Sil av væsken fra kjøttdeigen.
5.       Stek ertene i smør i noen minutter.
6.       Knus cashew nøtter i små biter. Legg dem gjerne i en plastikkpose og slå på dem forsiktig med noe hardt.
7.       Ha nøttene i en gryte på middels varme og tilsett 50 g smør
8.       Rør om, la nøttene bli gylne og myke.
9.       Kok opp ris se s. for fremgangsmåte. Avkjøl når den er ferdig.
10.   Finn en liten skål og legg ett eller to lag filodeig i bunn
11.   Legg så lagvis først nøtter, kjøttdeig, erter og så ris.
12.   Legg filodeigen over og snu skålen forsiktig over på et smurt stekebrett.
13.   Pensle med egg og dryss gjerne litt sesamfrø over.
14.   Stekes i ovn på 200 grader til de blir gylne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar