Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 21. april 2015

Fylte tomater med fetaost



Siden tomatene er så billige på sommer/høsten og gode på denne tiden, er det godt å prøve med litt forskjellige tomatretter. Denne innebakte tomaten var den som kom best ut. Det var mange gode forslag til annet fyll i tomatene. Paprika er også en utmerket grønnsak til å fylle med masse gode smaker.

Ingredienser
4 PERSONER

4 bifftomater
100 g feta
½ gul løk
1 gul paprika i strimler
1 gulrot i strimler
salat i strimler
Vinaigrette*

Fremgangsmåte:
  1. Skjær toppen av tomatene og ta ut innmaten med en skje.
  2. Dryss med salt og legg dem opp-ned så noe av saften trekkes ut.
  3. Bland forsiktig alt til en salat, vend inn vinaigrette og fyll tomatene
*Klassisk Vinaigrette
Vinaigrette er en blanding av olje og eddik og eventuelle smakstilsetninger.

Spander alltid en god olivenolje når du lager dressing. 

Ingredienser:
3 deler olje og 1 del eddik
litt honning / eller palmesukker
fransk Dijon sennep
salt og pepper



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar