Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 21. april 2015

Pratha

Pratha
Dette er et bakverk som ble til i kantinen. En av våre ansatte likte å prøve ut nye ting, og med det ble pratha til. Dette søte bakverket har sin fulle rett på navnet som på indisk betyr trend.
Ingredienser lys deig: ca. 5-8 stk
1 kg hvetemel
1 ts. salt
1 ss sukker
1 dl olje
1 pk. tørrgjær
6,5 dl vann

Fremgangsmåte:
1.       Bland alt det tørre.
2.       Tilsett temperert væske og elt til deigen til den får en fin og smidig konsistens, og den slipper bollen.
3.        La den heve i ½- 1 time.

Ingredienser grov deig:
750 g hvetemel
250 g sammalt grov
60 g sammalt fin
50 g plantemargarin(melange)
1 pk gjær
7,5 dl vann, halvparten melk temperert
½ dl olje
1 ss sukker
1 ss salt

Ingredienser fyllet:
50 g meierimør pr pratha
Sukker
Kanel
Solsikkekjerner
Sesamfrø

Fremgangsmåte:
1.       Bland alt det tørre.
2.       Tilsett temperert væske og elt til deigen til den får en fin og smidig konsistens, og den slipper bollen.
3.        La den heve i ½- 1 time.
4.       Lag små boller av begge deigene.
5.       Kjevle bollene til runde litt tykke pannekaker.
6.       Ta 25 g meiersmør og gni rundt på den grove deigen. Dryss sukker og kanel over. Legg så den lyse deigen oppå og legg det samme fyllet oppå den..
7.       Rull så sammen til en pølse og rull den på bordet med hendene for å få en tynn og lengre pølse.
8.       Rull pølsen så sammen.
9.       Kjevle den så ut til en tykk og stor pannekake.
10.   Pensle med egg og dryss solsikkekjerner og sesamfrø over.
11.   Stek i ovn på 170 grader i 13 minutter.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar