Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

onsdag 22. april 2015

Fisk i Thai-karri


I dag ble grytene overlatt til Nayana. Hun hadde frie tøyler og gikk raskt i gang med å innhente og handle de ulike ingrediensene som trengtes. Vi hadde ingen planer om å skrive ned oppskriften på denne retten, men da vi smakte og såg resultatet måtte vi prøve å skrive oppskriften. Vi har prøvd ut oppskriften i ettertid og den er nydelig. En herlig rett som passer godt til hverdagsmat. Bruk gjerne kokosmelk i stedet for fløte, og ingefær for enda mer orientalsk smak.

Ingredienser
4-6 pers.
400-600g torsk
3 gulrøtter
½  purreløk
1  stangselleri
1  vårløk
¼  sellerirot
2 hvitløk
1 L fløte evt. melk
1-2 ts. Thaibuljong eller fiskebuljong
1 ts. gurkemeie
2 ts. Karri

Tilbereding
1.       Skjær grønnsakene i små terninger.
2.       Fres grønnsakene i en gryte med litt olje.
3.       Tilsett fløte og krydder.
4.       Skjær fisken i terninger og ha den oppi gryta. La det stå og trekke i 5 minutt.
5.       Smak til med salt og pepper.
6.       Hell i form og ta revet ost over.
7.       Gratiner i ovn til osten er gyllen på 180 grader.

Server sammen med ris og salat. I stedet for ris kan en også bruke nudler. Kok nudler og sil av vannet. Tilsett nudlene etter at fisken har trukket i 5 minutter og smak til. Du velger da selv om du vil gratinere retten eller ikke.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar