Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

onsdag 22. april 2015

Vår hemmelige oppskrift på baguetter

I kantinen har vi en ide om at mest mulig skal være laget fra bunn av. Hel og halvfabrikate produkter kan være gode, men hjemmelagede produkter er enda bedre og populære. Hver morgen lager vi brød, baguetter og rundstykker som vi selger i kantinen. Vi deler gjerne våre oppskrifter med dere.

Ingredienser lys deig: ca. 5-8 stk
1 kg hvetemel
1 ts. salt
1 ss sukker
1 dl olje
1 pk. tørrgjær
6,5 dl vann

Fremgangsmåte:
1.       Bland alt det tørre.
2.       Tilsett temperert væske og elt til deigen til den får en fin og smidig konsistens, og den slipper bollen.
3.        La den heve i ½- 1 time.

Ingredienser grov deig:  5-8 stk.
750 g hvetemel
250 g sammalt grov
60 g sammalt fin
50 g plantemargarin(melange)
1 pk gjær
7,5 dl vann, halvparten melk temperert
½ dl olje
1 ss sukker
1 ss salt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar