Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 21. april 2015

Stekt ris med reker og grønnsaker



En godt kjent rett for mange. Her kan en variere hva en ønsker å ha oppi sammen med risen. Kylling, svin og annet kjøtt kan brukes sammen med andre grønnsaker. Vi serverer med tomatpesto til. Se oppskrift. Det gir en ekstra «piff» til retten.

Ingredienser (4 pers.)
Reker, frosne eller ferske
1 pk amerikansk grønnsakblanding
1 gul og 1 rød paprika
2 fedd hvitløk
litt ingefærrot
1/2 rød chili
salt og pepper
4 dl ris
2 egg

Fremgangsmåte
Kok risen. bruk helst Basmatiris da den er tørr og lett, og kan stekes etter koking.
Hakk hvitløk, ingefær og chili.
Kutt paprika i små biter.
Stek paprika i litt olje, deretter grønnsakblandingen.
Ta alt ut av pannen i en bolle eller form.
Stek rekene chili, ingefær og hvitløk. Bruk lite olje og kort steketid, ca.3 min.
Bland det sammen med grønnsakene.
Stek risen og bland i formen med resten.
Visp sammen egg og litt vann og stek det i olje på svak varme til egget klumper seg i små biter.
Ha det oppi blandingen og bland alt godt sammen.
Hakk koriander og dryss over.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar