Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

mandag 31. august 2015

Bolani


Denne afghanske retten var vi ganske skeptiske til. Bente så hvor mye løk som skulle brukes og var i tvil om dette kunne bli godt.  Habiba som skulle lage retten, sette sin ære i spill og lovet 1000 kr til Bente hvis dette ikke ble godt. Maten gikk unna, og Habiba var ikke 1000 kr fattigere.
Server gjerne med ris, salat og en god dressing.
Deig
Bruk fin gjærdeig

Fyllet
100 g koriander
1 bunt dill
1 bunt bladpersille
4 løk
6-8 purreløk
3 kilo kjøttdeig

Fremgangsmåte
1.       Hakk løken i små terninger. Stekes så i olje til den er gyllen. Stek kjøttdeigen sammen med løken til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett salt og pepper.

2.       Hakk urtene og purreløken. Tilsett 1 hånd med urter i kjøttdeigen og rør rundt.

3.       Ha resten av urtene og purreløken i en bolle. Tilsett 1-2 dl olje, 1 ss. Pepper, chili og 2-3 ss. Salt. Bland godt sammen med hendene.

4.       Form deigen til små boller og la dem etterheve i 10-15 min.

5.       Kjevle dem til tynne pannekaker. Legg fyll enten grønnsaksfyll eller kjøttfyll  på ene halvdelen av deigen.

6.       Pensle vann langs kanten av deigen. Brett deigen over slik at du får en halvmåne og fest deigen sammen.


7.       Legg dem forsiktig i en panne med olje og stek på middels temperatur.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar