Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

mandag 31. august 2015

Lammecurry med ris


Denne retten var det vanskelig å få til. Det var vanskelig å få tak i alle ingrediensene, noe klarte vi ikke å få tak i heller. Det var også problemer med å oversette fra tamil til norsk, men med bruk av bilder og konkretisering av de ulike ingrediensene ble kjøkkensjef Kirishanti og assistenten Stian enig om hva som trengtes for å lage retten. Nå er det jo sånn at mange av oss liker å bytte ut varer som er vanskelige å få tak i med noen «norske» lignende varer. For så vidt går det an også i denne retten, men det er noen vesentlige ting som en trenger for at dette skal bli en suksess.
Denne retten er fra Sri Lanka men ligner mye på indisk mat. Kraftig god smak som varmer godt i kulda. Anbefales på det sterkeste. Prøv gjerne retten med den spesielle salaten som hører til og lag nanbrød. Nam namJ

Ingredienser  til 8 pers.
1 kg ris
1 kg lammekjøtt(bog)
1/2 kg løk
1/4 pose karriblader(innvandrerbutikk)
1/2 ss. Hot karri pulver(skal ha rødfarge ikke gul)
1/2 ss. Buljong
1 bokser med kokosmelk
1/2 stk. hvitløk
Fremgangsmåte:
Skjør løken i strimler. Stek så i stor gryte med litt olje. Del kjøttet i mindre stykker. Ha kjøttet oppi gryten sammen med hvitløk og karribladene. La det koke i 30 min. Hell kokosmelken oppi sammen med hot karri pulver. Rør sammen og la det stå å småkoke til kjøttet løsner fra bena. Smak til med salt.

Salat
½- 1 kg kg gulrot
1-2 stk paprika grønn
1 chili

Rasp gulerøttene. Skjær paprikaen i tynne strimler. Finhakk chilien. Bland alt sammen i en bolle. Tilsett sitronsaft og litt salt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar