Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

mandag 30. august 2010

Lun fruktsalat med chili



FruktUke på Johannes. Vi har hatt en uke der vi har laget spennende fruktsalater. Oppskriftene er fra Bamas egne oppskrifter på nettet. Denne lune salaten er inspirert av det thailandske kjøkken med den karakteristiske blandingen av søte og sure smaker, ispedd chili for smaken sin skyld. Vi har utvekslet erfaringer med kutting av frukt. Utfordringen ble mangoen med sitt myke kjøtt og skall. Redningen ble igjen Bama. De har en super demonstrasjonsvideo på sin nettside for kutting av mango i biter; se video




Ingredienser
4 PERSONER
½ fersk ananas
1 stk mango
2 stk pærer
2 stk chil
2 ss smør
2ss brunt sukker eller palmesukker
1 stk vaniljestang
Saften av 1 appelsin




Fremgangsmåte:
  • Skrell ananas og skjær den i terninger
  • Rens og del mango og pærer i terninger
  • Del chilien i to på langs og ta ut de hvite frøene. Finhakk chilien.
  • Smelt smøret i en panne, tilsett chili, sukker og frø fra vaniljestangen.
  • La det surre til smøret smelter. 
  • Tilsett appelsinsaft, og så frukten og la det surre i 2-3 min.
  • Server den lune frukten med is, yogurtis, eller vaniljekesam.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar