Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

mandag 30. august 2010

Tropisk fruktsalat

Ingredienser

8 PERSONER

8 stk kiwi
1 kg piel de sapo melon / eller honningmelon
2 stk mango
4 stk banan
2 dl vann
100 g sukker
1 stk vaniljestang
Saften fra 1 lime



Piel de sapo er spansk. På norsk kalles den for froskeskinnmelon, fordi skallet minner om en frosks skinn. Denne melonen er saftig og svært søt. Den kan erstattes med honningmelon hvis du ikke får fatt i den i butikken. 



Fremgangsmåte
  • Start med å lage sukkerlaken:
  • Varm opp vann og sukker på svak varme til sukkeret løser seg opp. La det koke opp raskt på høy varme, før du tar det av platen.
  • Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Legg stang og frø i laken og la den avkjøle seg. Sett den i kjøleskapet.
  • Mens laken avkjøles, skjær frukten i små biter, og legg dem i en stor bolle.
  • Press over saften fra en lime og hell over sukkerlaken.
  • Dekk til salaten og sett den i kjøleskapet for avkjøling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar