Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

mandag 30. august 2010

Mango og avocadosalat

Dette er den perfekte sommersalat. Nyt synet av de praktfulle fargene, og nyt smaken langsomt. Den vekker sommerminner fra sørlandsidyll og lange varme sommernetter. En venninne av meg overrasket oss med denne salaten på hytta i sommer. Hun serverte den med kylling, men den passer like godt til fisk eller annen sjømat. Spe gjerne på med tomater og forskjellige typer salatblader. Det både smaker godt og gir fin farge til salaten.


Ingredienser
4 PERSONER

1 ts Balsamico eddik
1 ts limejus
2 ts olivenolje
2 mangoer
2 avokadoer
½ liten rød løk, hakket
Salt og pepper


Fremgangsmåte
  • Visp sammen eddik og limejus. Smak til med salt og pepper.
  • Rør forsiktig inn oljen.
  • Skrell mangoen og avokadoen og del dem i terninger.
  • Hakk løken.
  • Legg alt på et fat og hell dressingen over.
  • Server med en gang.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar