Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

onsdag 8. september 2010

Sinte Kjøttboller

Disse kjøttbollene minner litt om de greske, og de smaker utmerket til gresk salat eller andre grønnsakretter. I kantina serverte vi bollene med en enkel tomatsaus til. Det var godt, men denne uken hadde vi rømmedressing med bladpersille og hvitløk til, og det var vel så godt. Har du tid til å lage tzasikidressing, er jo det det beste. Kjøttboller passer med det meste, så det er bare å prøve seg frem. 


Ingredienser:
4 PERSONER

400 g kjøttdeig
3/4 ts salt
2 ss koriander
1 1/2 ts kummin
1/4 ts chilipulver
1 fedd hvitløk
4 sjalottløk
50 g dagsgamle brødsmuler
1 egg
smør til steking


Slik gjør du:

  • Bland kjøttdeig og salt godt til deigen blir seig. 
  • Tilsett krydder og finhakket hvitløk, 
  • Ha i finhakket løk
  • brødsmuler 
  • rør inn egg i deigen
  • Form til små boller og stek dem
Serveres med tomatsaus og salat. Bruk gjerne kyllingkjøttdeig i bollene.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar