Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

onsdag 8. september 2010

Fylte tomater med fetaost

Siden tomatene er så billige og gode på denne tiden, har vi prøvd oss frem med litt forskjellige tomatretter. Denne innebakte tomaten var den som kom best ut. Det var mange gode forslag til annet fyll i tomatene. Paprika er også en utmerket grønnsak til å fylle med masse gode smaker. Så følg med utover høsten, for her er mange nye smaker på gang...




Ingredienser
4 PERSONER

4 bifftomater 

100 g feta 

½ gul løk 

1 gul paprika i strimler 

1 gulrot i strimler 

salat i strimler 

Vinaigrette*

Slik gjør du:
  • Skjær toppen av tomatene og ta ut innmaten.
  • Dryss med salt og legg dem oppned så noe av saften trekkes ut.
  • Bland forsiktig alt til salaten, vend inn vinaigrette og fyll tomatene.


 *Klassisk Vinaigrette
Vinaigrette er en blanding av olje og eddik og eventuelle smakstilsetninger.

Spander alltid en god olivenolje når du lager dressing. 

Ingredienser:
3 deler olje og 1 del eddik
litt honning / eller palmesukker
fransk Dijon sennep
salt og pepper







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar