Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

mandag 20. september 2010

Gulale sin helsedrikk

I dag hadde vi besøk av Gulale på kjøkkenet. Et av hennes mange kjerringråd, er en drikk som renser blodet og nyrene. Ta en spiseskje til dagen, helst på tom mage i noen uker. Har du nyrestein, vil den drive ut det som er av stein og grus. Ut fra styrken på drikken, er jeg sikker på at den tar knekken på det meste av bakterier og annen grufs som setter seg fast i systemet også. Nok tull...her er oppskriften. For de hardbarkede på sterk mat, følg oppskriften. For oss pyser, juster styrken med mindre av alt. God Helse!

1 l drikke
30 fedd hvitløk
4 lime med skall
1 l vann

Kjør hvitløk og lime i en blender eller stavmikser.
Kok opp sammen med vann - ta den av varmen.
Sil fra kjøttet og sett til kjøl.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar