Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

mandag 20. september 2010

Tilslørte Bondepiker

Det er eplesesong folkens! Vi har kjøpt inn kasser med røde modne epler. Denne uken skal vi prøve oss frem med forskjellige epledesserter, og vi har allerede startet med Tilslørte Bondepiker. Oppskriften er hentet fra et magasin av Bama. Et utdrag av artikkelen finner du under. Denne desserten gir nok mange av oss tanker tilbake til svunne tider på skolekjøkkenet. Det kommer flere oppskrifter med epler utover uken.







Kafè Gummiens Tilslørte Bondepiker


1 kg epler
1 dl vann pr. kg frukt
100-200 g sukker pr. kg frukt

  • Skrell eplene, fjern kjernehuset og del i båter. Kok eplene møre i vann. 
  • Tilsett sukkeret. Kok opp igjen og rør til sukkeret er helt oppløst. 

4 dl kavring
3 ss smør
3 ss sukker
1/2 ts kanel
  • Bland knust brød eller kavring, smør, sukker og kanel i stekepanne. 
  • Rør hele tiden ved svak varme til blandingen får en gyllen farge og blir sprø. 
  • Det er her Britas tålmodighet og omstendige arbeid gjør den store forskjellen. Med andre ord - det er verdt å invistere litt tid her! 
  • Legg den avkjølte eplemosen og brødkrommen lagvis i pene skåler og avslutt med krem på toppen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar