Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 26. oktober 2010

Kokkens Eplekake

Ingredienser:
6 egg
6 dl sukker
200 gram smeltet margarin
8 dl hvetemel
4 ts bakepulver
3 dl kremfløte / melk



Slik gjør du:
  • Pisk egg og sukker til lett og lys eggedosis
  • Rør inn smøret. ( smøret skal være avkjølt ).
  • Bland mel og bakepulver og sikt det i.
  • Til slutt røres alt jevnt med melken.
  • La røren stå å hvile litt. Hell den så i en smørt langpanne.
  • Ha i masse eple båter og dryss på en blanding av kanel og sukker.
  • Knuste hasselnøtter kan tilsettes om ønskelig. 
  • Stekes i ca 20 minutt på 200 grader. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar