Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 26. oktober 2010

Mormonsen

Denne kaken er fra en god gammeldags oppskrift og har blitt en fast dessertkake i kantina. Den er enkelå lage og smaker deilig. Oppskriften er til en stor form, så halver ingrediensene hvis du lager en vanlig langpanneform...lykke til!

Ingredienser:
525 g Melange
525 g sukker
12 egg
1 1/2 ts sitronskall
Saften av 1 sitron
525 g hvetemel
3 ts bakepulver
Til pynt: korinter, hakkede nøtter og perlesukker



Slik gjør du:
  • Rør sukker og smør hvitt 
  • Ha i ett egg om gangen 
  • Bland det tørre i en bolle, og ha det i røren 
  • Sitronsaften til slutt. 
  • Strø korinter, hakkede nøtter og perlesukker på kaken før steking. 
Stekes på 180C ca 20-30 min


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar