Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 26. oktober 2010

Verdens beste

Verdens beste...mer trenger jeg ikke si!
Ingredienser bunn:
100 g margarin
100 g sukker
4 eggeplommer
3 ss melk
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker

Fyll:
3 dl pisket krem
3 dl vaniljekrem

100 g hakkede mandler til pynt


Slik gjør du:
  • Margarin og sukker røres hvitt
  • Ha en eggeplomme om gangen, deretter melk
  • Det tørre blandes og røres i.
  • Stivpisk eggehviter og sukker til marengs
  • Deigen smøres tynt ut i en stor form
  • Marengsen smøres over, og strø hakkede mandler på toppen før steking
  • Stek kaken 180C i 30-40 min
  • Pisk kremfløte og bland den med vaniljekrem
  • Del kaken i to og ha inni fyllet.

1 kommentar:

  1. Helt klart verdens beste:) Men vær NØYE med å vispe lenge nok til sukker er blandet inn. Ellers aå kan marangen bli seig :))

    SvarSlett