Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt
Dronningkvadrater Sjokoladekake
Ingredienser:
6 egg
8 dl sukker
500 g margarin
12 dl hvetemel
6 ts bakepulver
6 ts vaniljesukker
6 ts kakao
5 dl melk
Glasur:
250 g margarin
600 g melis
2 plater kokesjokolade
4 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
- Rør egg og sukker til eggedosis
- Smelt margarin og ha det i
- bland alt det tørre og ha det i vekselsvis med melken
- Rør til en jevn røre
- Ha røren i en langpanne
- Stek kaken på 180C i 20-30 min
- Avkjøl kaken og på fyll. Det smaker godt med kokosmasse over.
Glasur:
- Smelt sjokolade og margarin, og ha i melis og vaniljesukker
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar