Denne gulrotkaken har jeg laget i årevis. Den er tatt fra ei kokebok for kaloritellere. For de som teller er næringsinnholdet i et stykke kake oppgitt. Hva boken heter, har jeg for lengst glemt, men jeg kan takke en god venninne for en gang å komme med denne smaksbomben av en kake. Den smaker best når den har stått et par dager, men det får den sjelden. Denne uken står gulerotkaken på menyen på Johannes Læringssenter. Vi er glad i krydder hos oss, og i denne er det mange gode krydderdufter, så vær raus med det du liker best. I oppskriften skal gulerøttene raspes grovt, men jeg pleier å raspe dem fint. Da blir de ikke så fremtredende i kaken. Pynt gjerne med hakkede hasselnøtter...det er forresten veldig godt å ha i deigen også.
Ingredienser
1 RUND FORM ELLER LANGPANNE
1 RUND FORM ELLER LANGPANNE
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl rapsolje
5 stk / 500 gulrøtter
Krem
100 g Naturell kremost
50 g smør
125 g melis
1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
- Visp sammen egg og sukker til eggedosis.
- Bland sammen alt det tørre i en bolle.
- Rør inn melblandingen og oljen i eggedosisen.
- Riv gulerøttene og vend dem forsiktig i deigen.
- Hell røren i smurt form.
- Stek på nederste rille ved 190 C i 1 time. Avkjøl.
- Lag glasuren mens kaken steker.
- Smelt smøret.
- Bland smør, fløteost, melis og vaniljesukker til en glatt masse i hurtigmikser.
- Smør kremen på kaken når den er kald.
Variasjon:
Erstatt 1 dl av hvetemelet med fin sammalt hvete.
Halvparten av gulerøttene kan byttes ut med epler eller squash.
Tilsett 100 g hakkete hasselnøtter
NÆRINGSINNHOLD PER STK:
751 kJ/179 kcal - 24 g karbohydrater - 3 g protein - 8 g fett
NÆRINGSINNHOLD PER STK:
751 kJ/179 kcal - 24 g karbohydrater - 3 g protein - 8 g fett
Den var kjempegod :D
SvarSlett:D ja kjempegod =D
SvarSlett