Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 26. oktober 2010

Hjortekarbonader

Det er jaktsesong, og for noen av oss jaktenker, betyr det at snart fylles fryseren av viltkjøtt, helst hjort. Jakten på nye oppskrifter starter, for etter noen år med med mye vilt, trengs nye smaker og varianter å tilberede kjøttet på. Disse karbonadene kommer fra svigerinnen til Bente, og er veldig gode. Du kan variere med det krydderet du liker best, men einebær hører til. Ellers er hjortekarbonader best uten mel, da blir de ikke så kompakte og tunge.

Ingredienser:
1 kg hjortekjøttdeig
3 dl fløte
2 egg
1 ts salt
1 ts pepper
Viltkrydder




Miks kjøttdeigen først med salt til den blir litt seig og glatt, rør så inn de andre ingrediensene.
Lag de litt tykke.
Stekes i stekepanne, eller ha de i ovnen på 180C i 15-20 min


















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar