Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 26. oktober 2010

Skoleboller



Ingredienser:
150 g margarin
7 dl melk
2 pk gjær
2 dl sukker
1,7 dl hvetemel







Fremgangsmåte:
  • Smelt smør og bland med melken. Det skal være ca 40C hvis du bruker tørrgjær. 
  • Bland alt det tørre. 
  • Ha i vesken med gjær 
  • Hev deigen til dobbel størrelse 
  • Bak ut til boller og legg de på smurt plate. 
  • Hev igjen og lag en grop til vaniljekrem 
  • Stek på 180C ca 12 min. 
  • Ha kokosmassen i en skål og melisglasur i en annen skål. 
  • Bruk en gaffel og hell en stråle glasur på bolle og strø over kokosmasse.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar